onsdag 26. august 2009

Utstilling av Tina Soli på Deichmanske Bibliotek


Gyldendal Barn & Ungdom markerer at den tolvte og siste boken i Tor Åge Bringsværd og Tina Solis serie om Berte er ferdig. I den anledning har vi invitert unge og eldre damer med navnet Berte til å feire dagen med oss. 31. august er navnedagen for Berte og derfor faller det naturlig å legge feiringen til denne dagen.

Velkommen til
Deichmanske Bibliotek
Arne Garborgs plass 4
31. august - kl. 11.30.

Opplesning ved Tor Åge Bringsværd og utstilling av Tina Solis illustrasjoner.
Servering: Brus og boller.

Per Dybvig på Tegnerforbundet


Per Dybvig 27. august - 20. september 2009 ”Outside the Ale House”

I Tegnerforbundet viser Per Dybvig ti serier som er utført i tidsrommet 2005-2009. Under tittelen ”Outside the Ale House” presenterer kunsneren en serie arbeider basert på ulike foredrag og observasjoner fra Berlin og New York.


Dybvig tegner direkte i de situasjonene han befinner seg i, og arbeidene blir ikke bearbeidet eller korrigert i etterkant. Tegnepapiret, fargeblyantene og hvor han skal gå, er de bevisste valg som blir tatt i forkant av arbeidene. Deretter er det de ytre forholdene som bestemmer innholdet.

Per Dybvig (f. 1964 i Stavanger) har tidligere hatt separatutstillinger i New York og Berlin, samt flere steder i Norge. Av kollektivutstillinger har han bl.a. deltatt på Nordic Drawings i Skellefteå Konsthall (2008), Strek i bevegelse i Lillehammer Kunstmuseum (2008) og Tegnebiennalen på Stenersenmuseet (2006). Dybvig har også illustrert en rekke barnebøker.

www.tegnerforbundet.no

Oslo Screen Festival: Call for entries 


Oslo Screen Festival began in 2008 with the aim of bringing together emerging artists working with video to present their work to Oslo audiences. The purpose of the festival is to focus on experimental video works and to emphasise emerging poetics of the medium.

We are now open for entries to the festival's second edition in March 2010 and would like to invite artists and filmmakers to send us their works. An award of €1000 will be given to the best video. Please find regulation & entry form on our website www.screenfestival.no
The deadline for entries is October 15th.

Festivalkunstnar Gro Petersen på Periferifestivalen


Velkomen til opning av festivalutstilling og poesiaften onsdag 26.august, på Glesvær kafé. Fri adgang på begge arrangement.

Kl. 19.30 Festivalutstilling - Drivstoff med Gro Petersen
Kl. 21.00 Beatpoesi-aften med Frode Grytten og fleire

FESTIVALUTSTILLING MED GRO PETERSEN
Gro Petersen er vaksen opp i Fjell kommune på Sotra. Ho har utdanning i grafikk frå Kunsthøgskolen i Bergen, og i grafisk design og illustrasjon frå Bath University College. Me er begeistra over at ein lokal kunstnar av eit slikt format som Gro Petersen er årets festivalkunstnar. Ho har vakse opp i Fjell kommune på Sotra, og har deltatt på ei rekkje separatog gruppeutstillingar i inn- og utland.

Petersen jobbar mykje med kombinasjonar av fotografi , teikning og maleri, og ho har laga heilt nye verk til Festivalutstillinga. Prosjektet Drivstoff er støtta av Bergen Kommune. Utstillinga skal henga på Glesvær kafé frå 26.august – 26.september.


Meir info på: www.periferifestivalen.no

Kunst rett Vest - en kunstrunde i 13 kommuner


Kunst rett Vest arrangeres for tredje gang 17. til 27. september 2009. Kunst rett Vest er et arrangement som består av åpne atelierer og verksteder i hele Vestregionen, i tillegg vises en stor kollektivutstilling. Kunst rett Vest er, etter hva vi erfarer, Norges største regionale kultursatsning hvor visuell samtidskunst er i fokus.

Åpne atelierer
103 juryerte profesjonelle kunstnere og kunsthåndverkere, som har sitt virke i Vestregionen deltar. Du inviteres inn i atelierer og verksteder som vanligvis ikke er åpne for publikum. Et mangfold av uttrykk og materialer vil bli vist. Fellesnevneren er visuell samtidskunst. Her kan man se hvor kunsten skapes og møte kunstneren direkte.

Stor kollektivutstilling
Årets kollektivutstilling finner sted i Galleri Trafo i Asker sentrum. Se www.galleritrafo.no. Kollektivutstillingen arrangeres på et nytt sted for hvert år, og gir dermed fokus i ulike deler av regionen. Kollektivutstillingen viser ett verk fra hver av de over hundre kunstnerne fordelt på nærmere 1000 kvadratmeter. Her vil du få oversikt og kan bestemme deg for hvilke kunstnere du vil besøke videre i regionen. Gratis adgang.

Både kollektivutstillingen og de åpne atelierene er salgsutstillinger - her kan du gjøre gode kunstkjøp!

Om Vestregionen
Kunst rett Vest er initiert og ledet av Vestregionen.
Med Kunst rett Vest ønsker Vestregionen å bidra til å skape et levende kunstliv i hele regionen, samt å skape gode kunstopplevelser for et bredt publikum.

Bilde: Treskulptur av Johan-Fredrik Arntzen fra Arena Vestfossen 2008. Foto Guneriussen


Mer om Kunst rett Vest

tirsdag 25. august 2009

Siste LeseMaraton i denne omgangen


Justyna Nyka og Lars Aurtande var siste ut i denne omgangen med Lesemaraton. Mange store og små hadde funnet veien denne lørdag til Tegnerforbundet.

SE BILDENE

mandag 17. august 2009

LeseMaraton med og om vikinger


Anne Britt Meese leste for ivrige små vikinger under LeseMaratonet på Tegnerforbundet.
Neste ut er Justyna Nyka og Lars Aurtande lørdag 22. august kl. 13.00. Alle er hjertlig velkommen!

SE BILDENE HER

Nettmøte om nye tegneserietalenter i Dagbladet


"Vi leter etter nye serietalenter", sier Dagbladet og arrangerer nettmøte for alle som trenger litt råd og vink før årets tegneseriekonkuranse.

Men hva skal til for å vinne juryens gunst? Tirsdag kan du sende spørsmål om alt du lurer på til to av medlemmene - Strand og tegneserieansvarlig Lars Eirik Eide i Dagbladet.no. Send inn spørsmål her!

Tekstallianse 2009 (Oslo 21. – 22. august)


Helgen 21.-22. august samles over 100 nordiske og internasjonale småforlag, festivaler, tidsskrifter, organisasjoner og nettverk på Litteraturhuset. Tekstallianse er en messe og en festival som viser frem bredden og mangfoldet blant små, mellomstore og mer eller mindre uavhengige og idealistiske aktører innen litteratur, musikk, billedkunst og teater. Felles for alle utstillerne er en vilje til å etablere et alternativ til den kulturelle offentligheten de store forlagene og de største avisredaksjonene representerer.

Arrangementet rommer både en messe, utstillinger og et live-program. Publikum kan gjøre seg kjent med bøker, tidsskrifter og andre publikasjoner, samtidig som det vil foregå opplesninger, foredrag, panelsamtaler, debatter, lanseringer og konserter.
Tekstallianse er en videreføring av idéinnholdet i Bergensbrag i Bergen 2004 og i København 2006, som samlet norske og danske litterære småforlag og tidsskrifter. Tekstallianse er også inspirert av den årlige Textmässan i Stockholm, som samler de svenske småforlagene og tidsskriftene.

Fredag 21. august kl 18.00: Internt seminar for utstillerne på Podium

Lørdag 22. august kl 11.00-18.00: Åpen messe og program på Litteraturhuset
Lørdag 22. august kl 20.00: Åpen fest og program på Revolver


Alle arrangementene har fri entré.


LES MER

søndag 16. august 2009

Cartoon Forum stipend


Norsk filminstitutt utlyser 10 deltagerstipend á kr 10.000,- og 10 observatørstipend á kr 8.500,- til årets Cartoon Forum i Stavanger 22.-25. september. Søknadsfristen er onsdag 26. august.
Les mer om Cartoon Forum her.

Søknad sendes til stipend@nfi.no
Bekreftelse fra Cartoon Forum om deltager-/observatørstatus må vedlegges søknaden.

20. utgave av Cartoon Forum arrangeres for første gang i Norge. En rekke animasjonsprosjekter er allerede valgt ut til å delta i forumet, blant disse enkelte helnorske produksjoner eller norsk co-produksjon.

Følgende prosjekter presenteres som Selected projects med norsk involvering:

Alfie Atkins
Maipo Film & TV Produksjon (Norge)
A. Film (Danmark)
Moviola Film & Television (Sverige)

Babboo
Happy Flyfish (Danmark)
Kool Produktion (Norge)

Inky
Nordisk Film & TV (Norge)

Sunshine Kathy (Krazy Kathy)
Kool Produktion (Norge)

The Bus Company
Farsnø (Norge)


Norsk Animasjon: Les mer

fredag 14. august 2009

Stripe-innspill i Oslo og Bergen i midten av september


STRIPE-INNSPILL
Alle kommende tegneserietalenter som jobber med bidrag til årets stripekonkurranse i Dagbladets inviteres til STRIPE-INNSPILL, der de kan få tilbakemelding og profesjonell vurdering av serien før de sender den inn. Arrangementet er gratis og åpent for alle, også de som ikke har en stripe de vil ha innspill på, men man må melde seg på i forkant.

STRIPE-INNSPILL arrangeres to steder: Først under Raptusfestivalen i Bergen og helgen etter på Serieteket i Oslo. Begge seansene vil ha profesjonelle tegneserieskapere og redaktører til stede, ordstyrer er Tore Strand Olsen. Vi kommer til å lese gjennom stripene som deltagerne har sendt inn på storskjerm i felleskap, deretter kommer alle med innspill, tilbakemeldinger og reaksjoner på det de har lest og sett. Både de gamle proffe traverne og de kommende talentene får her anledning til å uttale seg.

I etterkant kan deltagerne velge om de vil ta til seg alt av ris, ros og konstruktiv kritikk når de jobber videre med stripene sine den siste tiden før leveringsfristen den 1. oktober.

Dette er et unikt tilbud til unge serieskapere som vanligvis jobber i et slags vakuum. Det er en underlig situasjon å jobbe i dagesvis med vitser og humorstriper uten noensinne å høre latter.

FAKTA:
Første STRIPE-INNSPILL arrangeres under Raptus - Bergen Tegneseriefestival, Hotel Terminus, lørdag 12. september kl 14 (kan endres!). Påmelding/striper sendes innen 10. september til: Raptus - Bergen Tegneseriefestival, Postboks 1237 Sentrum, 5811 Bergen

Andre STRIPE-INNSPILL blir på Serieteket , Schous Plass i Oslo, lørdag 19. september kl 13 (kan endres!).
Påmelding/striper sendes innen 17. september til:
Serieteket, Deichmanske Bibliotek, Grünerløkka, Postboks 2017, 0505 Oslo

Alle som vil delta må sende en skriftlig påmelding. De som vil ha vurdert serien sin må legge ved en kopi av minst EN ferdigtegnet stripe. Send KOPIER altså - ikke originaler. Husk å skrive STRIPE-INNSPILL tydelig på konvolutten.
Hvis dere ønsker mer informasjon om selve konkurransen, kan dere gå inn på:
http://www.pondus.no/Tegneserier/Tegneseriekonkurransen-2009/Na-kan-De-bli-en-Vinner/

STRIPE-INNSPILL arrangeres av Tore Strand Olsen og Strand Comics i samarbeid med Dagbladet, Raptus og Serieteket.
Strand Comics har gjennom mange år samarbeidet med aviser og andre om å få fram nye, norske serieskapere gjennom seriekonkurranser. Strand Comics er også agenter for Frode Øverli, Lise Myhre og Martin Kellerman.
Tore Strand Olsen er profesjonell tegneserieskaper og driver nettstedet Tegneseriekurs.com, som gir tips til alle som vil lage egne tegneserier.

www.tegneseriekurs.com

Tegneseriekurs.com - tips og info til alle tegneserieskapere


På tegneseriekurs.com legger Tore Strand Olsen ut tips til alle som vil lage egne tegneserier, og bilder fra kursene og foredragene han holder rundt omkring på skoler, biblioteker og andre steder rundt omkring i hele landet. I tillegg presenterer han alle som holder tegneseriekurs i Norge.

Følg BLOGGEN her

onsdag 12. august 2009

ILLUSTRATIVE 2009: The Swatch Young Illustrators Award


The Swatch Young Illustrators Award is a unique competition awarding creativity and innovation in personal contemporary illustration and graphics. The award encourages and supports designers in their artistic practice and offers an international and worldwide recognized platform to them. Illustrative art works, art projects with graphic influences, animations and book art objects qualify for submission.

The nominees of the Swatch Young Illustrators Award will be invited to Berlin and get the opportunity to exhibit their work at Illustrative 2009 in Berlin. The winners await prizes worth 6.000 Euros as well as publications and illustration agency contracts and will also be featured in future international shows. One winner will be invited to design a Swatch Watch – a great opportunity to join the ranks of artists such as Kiki Picasso, Pedro Almodóvar, Robert Altman and Keith Haring.
The nominees will be awarded by an international jury consisting of leading art directors, experts and editors of graphic and design magazines.

The call for the Swatch Young Illustrators Award opens in June and continues till the end of September 2009. An international jury decides in October about each of the category’s winners.

Within the Illustrative festival in autumn 2009, the Golden Awards and further prizes will be awarded in a festive ceremony. The short-listed artists will be announced on the Illustrative website at www.illustrative.de in the beginning of October. A selection of works awarded by the Swatch Young Illustrators Award will be presented at future Illustrative festivals.

Deadline: September 30th, 2009

CALL 2009

Paris, Zurich and now Berlin: ILLUSTRATIVE 2009


ILLUSTRATIVE 2009 will return to the creative capital to celebrate the cutting-edge works of contemporary graphic art for the fifth time around. From the 16th of October to the 1st of November, works ranging from drawing, graphic prints, painting and monumental mural collages to graphically inspired 3D-illustrations, book art and animation will be on show.

With more than 60 artists from all across the world, ILLUSTRATIVE brings together an inspiring cornucopia of visual contemporary culture in the Villa Elisabeth located in the heart of Berlin.

ILLUSTRATIVE showcases an international scene of artist-designers, whose works have been inspired by subculture movements like comic and graffiti as well as by applied arts like illustration and book art. The exhibition explores the merging of infinite materials and techniques in widely unprecedented combinations, which challenge learned ways of seeing – e.g. the latest development, where illustration and graphics are translated into the third dimension, or new narrative strategies in 3D-animation.

Read more: www.illustrative.de


Berlin Oct 16 - Nov 1, 2009
Opening (invitation only) Oct 15, 2009, 7pm
Villa Elisabeth, Invalidenstr. 3, 10115 Berlin
Opening hours: Every day 11am to 8pm

tirsdag 11. august 2009

Kari Stais nye nettsted


Kari Stai tar med familien og flytter tilbake til Trøndelag i august. Kari har hatt et spennende år med debutantpris fra Kultur- og kirkedepartementet. Her kan du se hennes nye nettsted! Lykke til med flytting og etablering!

www.karistai.no

Tidenes barnefilm etter tidenes barnebok?


Spenningen fortsetter å bygge seg opp mot utgivelsen til Spike Jonzes nye film «I huttetuenes land» eller «Where The Wild Things Are». Det har nettopp blitt sluppet en ny og endelig versjon av filmens trailer.
Filmen er basert på den geniforklarte bildeboka til amerikaneren Maurice Sendak, om Max (Mats) som har oppført seg som et lite beist, og derfor blir sendt til sengs uten kveldsmat. Her fantaserer han seg bort til huttetuenes land, der han blir konge. Boka ble utgitt i 1970 i Norge, da i en utgave oversatt av Anne Cath. Vestly.

mandag 10. august 2009

Se bilder fra lørdagens LeseMaraton


Reidar Kjelsen hadde først etappe i LeseMaratonet på Tegnerforbundet.
Neste kvinne ut er Anne Britt Meese lørdag 15. august kl. 13.00. Alle er hjertlig velkommen!

SE BILDER HER

Vinn en Graff! Delta i Dagbladets karikaturkonkuranse.


Dagbladet inviterer alle med teksten:

"Bor det en kunstner i deg? Opplever du at dagens politikere gir inspirasjon som kan vises fram gjennom tegning eller bilde- og fotomanipulasjon? Da er Dagbladets karikaturkonkurranse noe for deg i ukene som kommer!"

Signert
Hver dag kan du sende inn dine bidrag til 2400@db.no og hver uke kåres en vinner. Den heldige mottar en innrammet karikatur av tegner Finn Graff - selvfølgelig signert av mannen selv.
Dagbladet: Les mer

Steffen Kverneland hver søndag i Aftenposten


Få med deg Steffen Kverneland hver søndag i Aftenposten fra august, i seksjonen for Kultur.
Om det blir mer om Fiske&Kverneland ut-på-tur-historier, Munch eller Olaf G. får tiden vise? Vi gleder oss!

ORD&BILDE: Bilderomanen – fantasi og virkelighet?


Bilderomanen – fantasi og virkelighet? Sett av datoen for dette interessante seminaret i Nasjonalbiblioteket Oslo, 10. og 11. september 2009.

Nettverket Ord & Bilde vil bidra til en forståelse for at bildebøker også er en sjanger for unge og voksne. Hvilke utfordringer møter ordet og bildet i denne sammenhengen, ikke minst i spenningsfeltet mellom ungdom og den nye voksengenerasjonen og i forhold til et multikulturelt samfunn?

Seminaret vil ta for seg både det man tradisjonelt regner som ”all-alder-bøker”, bøker som opererer i grenselandet mellom ungdoms- og voksenlitteratur og bøker for voksne. Vekten vil hovedsaklig ligge på fiksjonsfortellinger, men programmet omfatter også faktabaserte framstillinger.

Foreleserne kommer fra ulike fagområder som gjenspeiler det sammensatte feltet vi her står overfor. I tillegg til norske og nordiske forelesere har man også invitert den store argentinske illustratøren Carlos Nine. Han har arbeidet med bildefortellinger både i hjemlandet og i mange andre land og vil gi oss en innføring i hva som skjer på dette området utenfor Europa.

Målet for seminaret er å synliggjøre tendenser og grensesnitt mellom bildeboka, den grafiske romanen og tegneserien og å kartlegge mulige kunstneriske og teknologiske utviklingslinjer i dette feltet.

Målgruppe er bibliotekarer, lærere, forskere, studenter, illustratører, forfattere, forlag og andre interesserte.

Ord & Bilde er et faglig nettverk for forfattere, illustratører og formidlere som ønsker å fremme gode bildebøker i Norge.
Nettverket ble etablert i november 1997 med bl.a. forfatter Per Olav Kaldestad og bibliotekar Bente Bing Kleiva i styret. Grafill er nettverkets sekretariat.

Seminaret er støttet av Norsk kulturråd og Nordisk Kulturfond.

Se programmet her.

søndag 2. august 2009

Lesemaraton og tegnestund i Tegnerforbundet galleri med norske bokillustratører lørdagene 8. august, 15. august og 22. august


I forbindelse med sommerens utstilling NORDISKE STREKER i Tegnerforbundet galleri, ønsker Tegnerforbundet i samarbeid med Grafill Illustrasjon velkommen til lesemaraton de tre første lørdagene i august. Arrangementene vil variere i innhold fra gang til gang, men hensikten er å inspirere barn (og voksne?) til økt tegne- og leselyst.

NORDISKE STREKER er en vandreutstilling i regi av IBBY Danmark som viser utvalgte illustrasjoner fra barnebøker produsert i alle de Nordiske landene. Vi har fått med oss noen av de norske illustratørene som er representert på utstillingen til å stille opp i forbindelse med lesemaraton.

---

Programmet er som følger:

Lørdag 8. august kl. 13.00:
REIDAR KJELSEN
fremfører sitt Leselystshow - med fokus på slemme damer

Kjelsen har en egen leselystforestilling som han tidligere har opptrådt med på skoler og biblioteker. I likhet med bøkene hans er forestillingen spesielt rettet mot gutter som tror at bøker ikke er tøft. Men det er også fare for at jenter kan få latterkrampe. I tillegg til å presentere barnebøkene sine, som er blant de dristigste i verden, og å vise frem skisser og originalillustrasjoner, vil han på en munter og enkel måte fortelle om hvordan det er å være forfatter og illustratør.
www.svinepelsen.no/forestillinger

Varighet ca. en time.
Passer for barn i alderen syv år og oppover.
Gratis adgang.

SE BILDER FRA 8. AUGUST

---

Lørdag 15. august kl.13.00:
ANNE BRITT MEESE
leser fra sin bok Vikingkonger

Anne Britt Meese vil lese fra boken ”Vikingkonger”, som av forlaget beskrives som en faktabok, en billedbok og en aktivitetsbok. Boken handler om fem av de mest spennende vikingkongene: Harald Hårfagre, Olav Tryggvason, Olav den hellige, Harald Hardråde og Sigurd Jorsalfare. Historiene er morsomme, dramatiske, skumle og sprø. I tillegg blir det masse tips til oppgaver og aktiviteter som vikingbarn drev med for tusen år siden. Meese vil også fortelle om hvordan hun har arbeidet som illustratør for boken.
www.meese.no

Varighet ca. 45 min.
Passer for barn i alderen 6-12 år.
Gratis adgang.

---

Lørdag 22. august kl. 13.00:
JUSTYNA NYKA OG LARS AURTANDE

Justyna leser fra sin bok Stripekalven
Justyna Nyka leser fra boken ”Ein vakker dag”, og forteller om hvilke teknikker hun bruker som illustratør. Etterpå blir det tegnestund hvor barna, med assistanse fra illustratøren, lager sine egne ”illustrasjoner” til boken.
www.justynanyka.com

Lars leser fra sin bok Tor og traktoren
Lars Aurtande vil holde et foredrag om hvordan den halvgode tegneren ble en god illustratør, og om hvordan han arbeider. Han vil også vise fram deler av sitt enorme ”herbarie” av rare ting og duppeditter som blir brukt som inspirasjon til illustrasjonene. Det vil også bli høytopplesing av boken ”Modellbyggeren”, som i 2007 ble nominert til Kirke- og kulturdepartementets bildebokpris.
www.aurtande.no

Varighet ca. 1,5 time.
Passer for barn i alderen tre år og oppover.
Gratis adgang.

Les mer på www.tegnerforbundet.no

DAGSAVISEN: "Lekne nordiske streker"

Hundre illustrasjoner og 70 bøker fyller Tegnerforbundet galleri der tegnestreker fra Nordens barnebøker presenteres i en stor utstilling.

LES: Dagsavisen skriver om utstillingen på Tegneforbundet.

Den animerte langfilmen "Sita Sings The Blues" til Cinemateket


Den animerte langfilmen Sita Sings the Blues, regissert av Nina Paley, får en eksklusiv visning på Cinemateket i Oslo 9. august kl 17:30 som en del av Bollywood-fest 2009 7.-13. august.
Les mer om Bollywood-programmet her.

Visningen på Cinemateket i Oslo innledes av Shabana Rehman Gaarder, som også har skrevet om filmen i hennes kommentarspalte i Aftenposten. Filmen vises forøvrig også på Klingenberg kino 13. august som en del av Bollywood-fest 2009.

Visningene i Oslo er så langt de eneste annonserte visningene av filmen i Norge denne høsten. Til tross for at filmen har vunnet en rekke internasjonale priser har distribusjon vist seg å være vanskelig for Paley. På grunn av copyrightrestriksjoner på deler av musikken, har ikke filmen fått full kommersiell distribusjon. Isteden har regissøren valgt å legge ut filmen til fri distribusjon på internett under en creative commons-lisens.
Last ned eller se filmen her.

Afrikanske Barnebokdager 2009 - 24.oktober - 31.oktober


Afrikanske Barnebokdager (ABBD) har vært arrangert i CAKs regi annet hvert år siden 1997. ABBD er et forum for presentasjon av afrikansk barnelitteratur for det norske publikum.

Arrangementet skal også bidra til å gi afrikanske forfattere, illustratører og forlag mulighet til kontakt og spredning utover det afrikanske markedet. I tillegg til å være et attraktivt tiltak for et norsk publikum, er det viktig for afrikanere som er bosatt i Norge å få tilgang til denne litteraturen, særlig for annengenerasjons afrikanske barn er det av stor betydning å holde kontakt med sin afrikanske kulturbakgrunn.
Arrangementet vil finne sted f.o.m. 24. t.o.m. 31.oktober.
Det vil bli senterets åttende ABBD.

Center for Afrikansk Kulturformidling Pilestredet 75c. 0354 Oslo
Tel: 21 39 61 06⁄ 07 afrikult@online.no www.cak.no

Detaljert program kommer senere

lørdag 1. august 2009

Er du Norges nye tegneseriestjerne i Dagbladet?


Nå kan du få serien din på trykk i Dagbladet!

Dagbladets tegneseriekonkurranse 2009
• Arrangeres i år for femte gang.
• Dagbladet er på jakt etter ett eller flere stripeseriekonsepter som kan gå daglig i avisa, fast eller som gjesteserie, og forbeholder seg førsteretten til å trykke alle innkomne bidrag.
• Egmont, spesielt «Pondus»- og «Nemi»-bladene, er på utkikk etter nye serier de kan publisere.
• Deltakerne må levere minst 15 ferdige seriestriper i avisstripeformat, det vil si i samme forhold mellom høyde og bredde som Dagbladets daglige striper. Forholdet mellom høyde og bredde skal være 1:3.
• Det skal også leveres en kort, skriftlig redegjørelse for seriens idé og utviklingsmuligheter. Kan leveres i farger eller i svart-hvitt.
• Serien skal sendes inn både per post og e-post:

1. Seriene sendes inn som pene A4 kopier/utprinter i svart/hvitt eller farger.

Til
DAGBLADET,
Postboks 1187 Sentrum,
0107 Oslo

Konvolutten merkes "DAGBLADETs tegneseriekonkurranse 2009".

NB: Send ikke originaler, innsendte bidrag vil ikke bli returnert. Bidragene må merkes godt med serienavn og serieskapers navn og nødvendig kontaktinfo.

2. Stripene skal også sendes inn elektronisk til seriekonkurranse@gmail.com.
Merk mailen «Tegneseriekonkurranse» og legg ved navn, adresse og bilde av deg selv.

• Dagbladet.no forbeholder seg retten til å publisere stripene, samt navn og bilde av deltakeren underveis. Serien kan ikke ha vært publisert pa print tidligere.
• Les også om konkurransen på HER.
• Frist for innsending: 1. oktober

Tegneserie-juryen:
Lars Eirik Eide, tegneserieansvarlig i Dagbladet.
Frode Øverli, serieskaper, Pondus.
Lise Myhre, serieskaper, Nemi.
Sigbjørn Stabursvik, redaktør for Nemi-bladet.
Håkon Strand, Strand Comics.
Tom Ostad, pondus.no.
Lisa Tønne, komiker.

Premier:
1. Publiseres i fire måneder på gjesteserieplass i Dagbladet (Verdi: ca 68 000 kroner).
2. Publiseres i to måneder (Verdi: ca 34 000 kroner).
3. Publiseres i en måned (Verdi: ca 17 000 kroner).

Pondus- og Nemi-bladene forplikter seg også til å publisere minst 25 sider med deltakernes serier, og betaler 2500 kroner per side.

De 25 beste bidragene belønnes dessuten med en gavesjekk på 1000 kr på tegneserier fra www.univers.no, ett års Pondus-abonnement (12 utgaver) til en verdi av 425 kroner og ett års Nemi-abonnement til en verdi av 499 kroner.

Les artikkelen i Dagbladet